Team Svempa

Började med trolling på 70-talet och på den tiden vanligtvis efter gädda i Dalälven i en liten plastbåt med 5hk. Plastbåten byttes ut mot en aluminiumbåt av busterfabrikat med 15hk snurra. När sedan suget efter att fara land o rike runt kom, så införskaffades 1984 en Big Buster med en 60 hästars Yamaha. Trajlern var ett hemmabygge baserad på ett chassi från en avlagd husvagn. Denna fick slita hund till 1997 då en riktig Fogelsta köptes i samband med båtbyte till Buster XL. Nu hade ett flertal turer genomförts till framför allt Dalbosidan av Vänern, det sk Trollingenns Mecka.

Nynäshamnsvattnen har även de fått sin beskärda del av krokblötande i jakt på framförallt havsöring. Till största delen är det vattnen kring Muskö som utforskats.

Under 80-talet tillbringades många sommrar på Gräsö i de norra delarna av den stockholmska skärgården. Här hände det några gånger att den då ganska unga herr Doc ibland behagade medfölja på några mete och spinn-turer.

År 2000-2001 var en mellanperiod då en Ryds Big Fish fungerade som fiskeplatform. Denna byttes dock snabbt ut till dagens bo-trolling-båt av märket Doninger.

Gast sedan 90-talet är Anita Häckling

 


Båt: Doninger 710 Cabin
Motor: Yamaha F225 monterad på bracket

Utrustning:
Ekolod, Lowrance X85
VHF, Simrad RT62
Plotter, Simrad CP32
Autopilot, Simrad AP12
Djupriggar, 2st Cannon Unitroll
Plannerboard: Big Jon med elmotorKapten Svempa i en något ovanlig och överraskande situation. Om det ovanliga består i det faktum att han varit ute på sjön eller att han faktiskt håller i en fisk får man välja själv.