Gävle/Sandviken

<< Tillbaka

I trakterna kring Gävle har man tillgång till alla sorters fiske. Från stilla insjöfiske till tuffare kustfiske, från strömvattenfiske i små vattendrag som Testeboån och Gavleån till laxfiske i Dalälven.

Storsjön, Gästrikland
Bidrag från Akubra Pete, Hangaround.

Ett erkänt gös, gädd och abborrvatten där det i första hand fiskas/trollas efter gös på sommaren.
Ett riktat gäddfiske under vår och höst brukar ge någon fisk över 10 kilo varje år och framför allt pimpelfisket brukar ge några abborrar på + 1kg.

Vattnet är humusfärgat vilket gör att neonfärger är mycket användbara. Rapala har en gul-grön, tigerrandig sak som inte är fel. Men som alla vet. Det finns inga regler som gäller till 100%.

Sjön har ett medeldjup på cirka 3 meter, men det finns djuphålor ner till 16-18 meter. Det relativt grunda medeldjupet samt humusfärgen gör att vattnet kan bli varmt under sommaren med tämligen slöa innevånare.

Den västra delen av sjön är i princip en stor, öppen fjärd medan den östra har ett relativt stort antal öar och holmar. Det innebär att det trollas mest på den västra sidan och spinnfiskas mer på den östra. Men som sagt: Regler gäller inte till 100%.
Östra sidan har även den en hel del öppna ytor, samtidigt som den västra har fina vikar…

Sjön är väl tillgänglig för mobila fiskare med ett antal iläggningsramper.
Fiskekort säljes av Sportimport i Sandviken som även tillhandahåller information om fisket samt bistår med uthyrning av båtar

<< Tillbaka