Laddar sidan...

Vättern

<< Tillbaka

Vättern tycker vi är bäst under hösten/vintern om vi vill fånga lax. Vill vi ha röding så tycker vi att högsommaren är förträffligt trevlig. Här nedan försöker vi redogöra för de olika ställen vi brukar bo på. Saker som vi tycker är viktiga kriterier för bra boende är: Kaffebryggare, frysbox, torkskåp, nära till bensinpump och sjösättningsramp.

Granvik
Betyg:

Granvik är beläget på Vätterns västra sida, lite norr om Karlsborg. Läget är utmärk eftersom man inte ha långt till fiskevattnen, man kan i princip börja fiska utanför bryggan. Dessutom ligger hamnen bra till ur issynpunkt. Stugorna är belägna precis vid vattenkanten och det är enormt bra.

Varje stuga har fyra sängar i sovrummet och dush och torkskåp i badrummet. Köket är sparsamt med bara två kokplattor och ett litet kylskåp. Avsaknaden av frysmöjligheter drar direkt ner betyget för granviksstugorna. Visserligen kan man frysa in fisk på Hotell Vättern i Karlsborg, men dit är det någon mil.

Rampens beskaffenhet: Rampen är asfalterad och skulle behöva en renovering. Här och där är det hål i asfalten och man får vara lite försiktig när man backar ner. Skulle man ha problem att komma upp vid halt väglag så finns det en gammal vinsch vid rampen som kan användas för att dra upp både trailer och bil på en gång.

Finns:
Kaffebryggare, TV, torkskåp, sjösättningsramp, bryggplatser.
Finns inte:
Livsmedel, bensin frysbox.Vandrarhemmet i Kalrsborg
Betyg:
Vandrarhemmet är beläget i en gammal regementsbyggnad och ligger i hamnen i Karlsborg.
Kök och och allutrymmen delas med andra, är väl tilltagna och har allt man behöver. Sovrummen likaså. Det enda som inte finns är frys, men eftersom Hotell Vätterns frysar finns tillgängliga bara några hundra meter bort går det jättebra endå. Närheten till rampen gör att man inte har några problem att komma i sjön tidigt på morgonen.

Eftersom vandrarhemmet ligger i Kalrsborg finns alla sorters service inrättningar i närheten.

Rampen kan man inte klaga på alls, möjligtvis kan det vara lite ont om parkeringsplatser precis i anslutning till vattnet.

Finns:
Kaffebryggare, torkskåp, TV, ramp.
Finns inte:
Frys

<< Tillbaka